Normál kép: 597_716_pix_Oldal_47_kep_0001.jpg   Méret: 770x614 Színmélység: 24bit Felbontás: 299dpi
Nagy kép: 597_716_pix_Oldal_47_kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 1650x1316 Színmélység: 24bit Felbontás: 299dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Booth tábornok halálához.
Az Üdv hadseregének gyűlésterme Londonban, a hol Booth tábornok ravatalát felállították.

Ismertető szöveg: Az Üdvhadsereg katonailag szervezett protestáns vallási-emberbaráti intézmény. Világméretű tagsága mintegy 1,5 millió. Magyarországi szervezete az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország.
Alapítója William Booth angol metodista lelkész, aki 1856-ban a metodistáktól független vallási tevékenységet kezdett, 1877-ben pedig formálisan is elszakadt a metodizmustól, létrehozva az Üdvhadsereget.
Az Üdvhadsereg célja az, hogy az emberek figyelmét - vallásukra való tekintet nélkül - a túlvilágra irányítsa. Ennek érdekében zenés felvonulásokat és utcai prédikációkat szerveznek. A szervezet élén az. ún. tábornok áll. A férfiakból, nőkből, zenészekből álló hadsereg tagjai egyenruhában járnak, rangjelzéseket viselnek és szigorú fegyelem alatt állnak. Vannak sajátos vallási gyakorlataik, de emellett más vallási kötelezettségeknek is eleget tehetnek. A szervezet felekezetnélküli, felekezetek feletti mivoltát hirdeti.
Az Üdvhadsereg a vallás lényegének a felebaráti szeretet és az irgalmasság gyakorlását tartja, ezért nagyarányú szeretetakciókat, szociális tevékenységet fejt ki, a szociális kérdést valláserkölcsi kérdésként fogva fel.
(Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page