Normál kép: 0353_0472_pix_Oldal_58_kep_0001.jpg   Méret: 770x580 Színmélység: 24bit Felbontás: 299dpi
Nagy kép: 0353_0472_pix_Oldal_58_kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 2594x1955 Színmélység: 24bit Felbontás: 299dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A Nemzetközi Olimpiai Konferenczia Budapesten.
1. Az olimpiai konferenczia tagjai az athletikai klub margitszigeti telepén. 2. Gátfutás. 3. Hölgytornászok mutatványai. 4. A lakoma a margitszigeti klubházban.

Ismertető szöveg: Két évtized előtt pendítette meg a franczia báró Coubertin Péter az ókori olimpiai játékok felújításának eszméjét.
Eszméje megvalósítására megalapította a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot olykép, hogy abban az egyes kulturnemzetek, a társadalmi életükben vezető szerepet játszó férfiak által vannak képviselve.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság már eddig is igen nagy sikerrel szolgálta feladatát s évről-évre másutt tartott konferencziáin készíti elő a nagy olimpiai játékok ügyét.
Ezidén tartotta a bizottság XIII. évi konferencziáját, a mely az elmúlt héten május 23-28-ig folyt le Budapesten. A konferenczia legfontosabb tárgya a jövő, 1912-ik évi Stockholmban rendezendő olimpiai játékok programmjának tárgyalása volt, a melylyel kapcsolatban több általános elvi jelentőségű kérdésben is döntöttek.
A konferenczia fővédnöke ő felsége a király volt, kit József főherczeg ő fensége képviselt a hivatalos aktusoknál, s tiszteletükre a fényes ünnepségek egész sorát rendezték, a Magyar Olimpiai bizottság pedig egy nagysikerű sport­ ünnepély keretében mutatta be egyes sportágaink fejlettségét.
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1911. június 4.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page