Normál kép: borsszem_janko_1920_201.jpg   Méret: 770x577 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: borsszem_janko_1920_201_nagykep.jpg   Méret: 2064x1546 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Progresszív paralitikai krónika

Ismertető szöveg: "1. A tárgyalások fonala, amelyet a lengyelek újra fölvettek. (Hely szűke miatt, sajnos, nem mutathatjuk be az egész fonalat, hanem csak annak középső részét.)
2. Az oroszok már csak 30 kilométernyire állottak Varsótól, amit a helyszínen készült harctéri fölvételünk is bizonyít.
3. Masslague francia pilóta aug. 9-én d. u. 3 órakor Páriából elindult világkörüli útjára és 3 óra 30 perckor eltűnt a nézők szeme elöl, amint az képünkön is látható.
4. A börnagykereskedők a nyersbőr olcsó összevásárlására és drága árusítására kartelt alapítottak. Képünk egy ilyen bőr nagy kereskedő po - ardon, arcát mutatja a rajta levő bőrrel együtt.
5. A kormány már megtekintette azt a mintafaházat, amely szerint nemsokára lakóhelyeket építenek a vagonlakók számára. Végre a vagonlakóknak is lesz hová lehajtani szegény fejüket. Ez alkalommal a holdat mutatjuk be kedves olvasóinknak.
6. Az olasz-magyar bank igazgatója bejelentette a közgyűlésen, hogy a bank két milliót nyert a fügekereskedelem által.
7. Renner osztrák külügyi államtitkár a múlt héten bejelentette, hogy Ausztria nemsokára birtokába veszi Nyugatmagyarországot. Képünk ebből az alkalomból készült.
8. Krónikánknak 6. és 7. képe alá való szövegeket Nagy, a Jankó tördelje, vétkes figyelmetlenségből fölcserélte. Az Ausztriával való konfliktus elkerülése céljából a megtorló lépések nevezett tördelő ellen folyamatban vannak. Képünk e lépések egyikét mutatja."
(Forrás: Borsszem Jankó, 1920. szeptember 5.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page