Normál kép: 285_380_pix_Page_53_kep_0002.jpg   Méret: 770x1133 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Nagy kép: 285_380_pix_Page_53_kep_0002_nagykep.jpg   Méret: 1830x2693 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Ifjabb Vastagh György állatszobrai a párisi világkiállításon. (Jelenleg a budapesti mezőgazdasági kiállításon láthatók.)
"Kara Mirza", arab kancza "Gozlan" csikóval a bábolnai ménesből. "XI. Gidran", törzsmén és kancza a mezöhegyesi ménesből. "Dunure", angol telivér mén Kisbérről. "Fenék", angol telivér mén a kisbéri állami ménesből. " Dsingisz khán", arab telivér mén a bábolnai állami ménesből. "XXIX. Nonius", törzsmén a mezöhegyesi állami nagy Nonius-ménesből. "Verneuile", angol félvér öreg anyakancza Kisbérről. "XIII. Nonius", anyakancza a mezöhegyesi nagy Nonius-ménesből.

Ismertető szöveg: Állami méneseink híres tenyészetéből Gidránokot, Noniusokat, arab, angol fél- és telivér lovakat többek közt a világhírre vergődött Fenék nevű mént.
Kiválók aztán még a Kara mirza arab televér kancza csikójával együtt, Gounnersburry angol televér mén s a hires Buda gyöngye. Nem sokat mutat már az öreg Verneuil angol félvér kancza bizony nagyon meglátszik rajta, hogy az idők felette is eljártak.

(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1901. junius 9.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page