Normál kép: aprovad_0257.jpg   Méret: 770x883 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: aprovad_0257_nagykep.jpg   Méret: 1491x1709 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Vadnyulak

Ismertető szöveg: "Európa és Ázsia nyugati felén él természetes körülmények között, de a világ számos területére, így Írországba, Észak- Amerika keleti részébe, Barbados, Argentína, Chile, a Falkland-szigetek, Réunion, Ausztrália és Új-Zéland területére is betelepítették. Tartózkodási helye a mező, erdővel határos szántóföldek és kertek. Néhol megosztja területét a havasi nyúllal.
Testhossza 50-70 centiméter, farokhossza 7-11 centiméter, testtömege 2500-6500 gramm. Színe szürke. Hátsó, erős lábai segítségével a 70 kilométer/órás sebességet is képes elérni. Feje karcsúbb, nyújtottabb, mint az üregi nyúlé.
Jellegzetes menekülő állat, amit a hosszú fül, nagy szem, kifinomult szaglóérzék és hosszú lábak is jeleznek. Veszély közeledtekor meglapul egy gödörben, fülét hátraengedi. Alkonyatkor, miközben legel, feltűnően lassan mozog, és laposan a földhöz simul. Magányosan él. Csak a szaporodási időben látható párosával vagy kisebb csoportokban. Rendszerint ragaszkodik megszokott területéhez. Jelöléssel kimutatták azonban, hogy kisebb-nagyobb vándorutakat is megtesz."
Forrás: Wikipédia : Mezei nyúl


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page