Képaláírás: Káva készítés
Ismertető szöveg: "Lássuk előbb, mi az a káva. A káva nagyjában ugyanaz a számoainak, a mi nekünk a fekete kávé, az orosznak, kínainak, meg japáninak a tea, az argentínainak meg uruguainak a máté, és így tovább. A számoainak azonban a káva nemcsak nemzeti itala, hanem az előkészítése meg a megkínálás módja egyik részletét teszi a vendég fogadásakor, vagy bármely nemzeti ünnepkor kifejtett ünnepélyes szertartásnak. A káva-italt a káva-cserjének (piper methisticum) gyökeréből készítik; a belőle
készített folyadék nem szeszes-ital, hanem tényleg olyanféle izgatószer,
mint a kávé, tea, vagy máté s úgy, mint ezeket, a kávát is egészen frissen kell készíteni, közvetlenül a felszolgálás előtt."
(Forrás: http://mek.oszk.hu/13000/13000/)
|