Normál kép: 277_376_pix_Oldal_06_Kep_0002.jpg   Méret: x Színmélység: Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 277_376_pix_Oldal_06_Kep_0002_nagykep.jpg   Méret: x Színmélység: Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A török-görög harcztérről
Vóló kikötője

Ismertető szöveg: Larisszának, Trikalának, valamint Elasszonnak is tulajdonképeni hozzáférhető útja a tenger felől a vólói kikötő. Görögország tengeri öblökben igen gazdag. A számos öböl között a vólói a legtekintélyesebbek közé tartozik. Nemcsak kereskedelmi tekintetben bir nagy fontossággal, de már C6ak azért is, mert Görögországnak igen kevés vasútja lévén, Thesszáliába csak ezen át lehet kényelmesen eljutni. A görög hadsereg legnagyobb részét a kikötőn át szállították Thesszáliába, valamint annak ellátásánál egyenesen a vólói kikötőre vannak utalva.
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1897. május 2.)Vólosz város Görögország központi részén, Thesszália régióban, Magniszía prefektúra székhelye.
A város a Pagaszitikósz-öböl partján épült a Pílio-hegység lábánál, amely a görög mitológia szerint egykoron a kentaurok földje volt. A hegység legmagasabb pontja 1651 méter magas. Vólosz a 200 000 lakosú Thesszália, Görögország legnagyobb mezőgazdasági területének az egyetlen tengeri kijárata. A város környékén található az Északi-Szporádok nevű szigetcsoport. Vóloszhoz a legközelebbi nagyobb sziget Szkíáthosz.
(Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page