Normál kép: 081_176_pix_Oldal_13_Kep_0001.jpg   Méret: 770x539 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Nagy kép: 081_176_pix_Oldal_13_Kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 1673x1171 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Tekhnikus bál a Royal nagy szálló dísztermében.

Ismertető szöveg: A műegyetemi ifjúság szépen sikerült bált rendezett e hó 6-ikán a Royal szálloda fényes dísztermében. A mostani tekhnikus bál, melyen Radics Béla muzsikált, este 9 órakor kezdődött, de 10 óra lett, midőn a leginkább rózsaszínű ruhákba öltözött tánczosnök megérkeztek, kik Fábry műötvös által készített pajzs alakú mérnöki műszerekkel díszített ezüstözött tánczrendet kaptak. Ezenkívül minden hölgynek a postán megküldték Gábler Vilmos tekhnikus szerzeményét, a "Tekhnikus keringőt". A díszes bálon előkelő közönség volt jelen: ott voltak majdnem teljes számmal a műegyetem tanárai is.
A mulatság természetesen csárdással kezdődött, de Radics csakhamar átcsapott a "Jackson Haines" jégkeringőbe, majd egy órai szüntelen tánczolás után a franczia négyes következett, melyet 120 pár tánczolt. A bálon éjfél előtt alig lehetett tánczolni, csakis szünóra után ritkult meg a tánczolók sora, mindazáltal a pompás mulatság reggel 7 óráig tartott el.
Mai képünkön a három millió forint költséggel épült s Glück E. J. vezérigazgató vezetése alatt álló Royal nagy szálló dísztermét mutatjuk be, mely pazar berendezésénél és fényes világításánál fogva a legszebbek közé tartozik.
Mellékelt rajzunk ép azt a reggeli jelenetet mutatja be, midőn a jókedvű fiatalságnak Radics az annyira kedvelt Kreuzpolkát húzza.
(Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page