Normál kép: 089_184_pix_Oldal_07_Kep_0004.jpg   Méret: 662x886 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: Lajos Viktor főherczeg, Király Ő Felsége ifjabb testvéröcscse
Adéle fényképei után.

Ismertető szöveg: Az idáig elősoroltakból áll 0 Felsége idősb öcscsének, Károly Lajos föherczegnek családja. Leszármazói közül a férfitagok azon sorrendben következnének a trónöröklésben, mint itt előadtuk, vagy is első sorban a király testvéröcscse, Károly Lajos föherczeg után elsőszülött fia, Ferencz Ferdinánd föherczeg, ez után - ha nem lenne fiörököse - Ottó föherczeg ez után ennek fia, a ma még csecsemő Károly Ferencz József föherczeg, ez után a harmadik fitestvér, Ferdinánd Károly Lajos föherczeg.
Csak az esetre, ha mindezek fiörökös nélkül halnának el, vagy lemondanának, háramlanék a trón király ő felségének második öcscsére, LAJOS VIKTOR József Antal föherczegre, a ki 1842 május 15-én született s 1860 óta a 65. gyalogezred tulajdonosa s a hadseregben 1884 óta altábornagyi rangot foglal el. A koronázás idején mint fiatal tiszt kitűnő tánczosnak mutatta be magát a budai várpalotában tartott udvari bálon. Különben rendesen Bécsben lakik, a hol 1865-ben olasz renaissance-stylben díszes palotát építtetett. Ő is mint testvérbátyja, inkább a közigazgatási, mint a szorosan vett katonai pályára készült, s két éven át a salzburgi helytartóságnál a közigazgatás tanulmányozásával foglalkozott. Még ekkorig nőtlen s valószínűleg az is marad. (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1889. február 17.)



Habsburg-Lotaringiai Lajos Viktor József Antal főherceg (Erzherzog Ludwig Viktor Joseph Anton von Österreich), más formában Lajos Győző, elterjedt gúnynevén "Luziwuzi" (Bécs, 1842. május 15. - Klessheim, 1919. január 18.) osztrák főherceg, I. Ferenc József császár és király legifjabb öccse.
(Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page