Normál kép: 181_280_pix_Oldal_15_Kep_0003.jpg   Méret: 770x546 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Nagy kép: 181_280_pix_Oldal_15_Kep_0003_nagykep.jpg   Méret: 1559x1106 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Milan király a Bulgáriával való béke aláírásakor, a Nisi Konakban.
Lesjanin tábornok. Dr. Petrovics. Horvatovics tábornok. Petrovics pénzügyminiszter. Milán király. Garasanin miniszterelnök.

Ismertető szöveg: A múlt őszi rövid ideig tartó háború Szerbia és Bolgárország között a hosszú tél alatt valóságos fegyverzajos békét eredményezett. A fegyverszünet megkötése után is csaknem állandó rovat volt a politikai lapokban a balkáni kis fejedelemségek dolga, hol egyik, hol a másik akadékoskodott és még most is, midőn végre a béke a két fejedelem és a török szultán képviselője között hosszú, már-már sokszor megszakadni látszó alkudozások után márcz. 3-án megköttetett, új nehézségek támadtak, melyek közt a legnagyobb abban áll, hogy Sándor bolgár fejedelem nem akarja a keletruméliai kormányzóságot oly föltétel alatt fogadni el, hogy a kinevezés csak öt évre történjék és öt év múlva, mint azt különösen az oroszok sürgetik, a berlini békét aláirt hatalmak mindenikének joga legyen annak megújítása ellen tiltakozni.
A képünkön ábrázolt aláírás különben Nis határszéli városban történt a szerb főhadiszállása, a "konak"-ban vagyis kormányzói "palotá"-ban Az uralkodó király kíséretében jelen voltak Garasanin miniszterelnök, Petrovics pénzügyminiszter, Horvatovics tábornok s más szerb nevezetességek, kik közül bizonynyal többen lehettek olyanok is, kik a közelebb lefolyt s Szerbia nem nagy dicsőséget hozott háború megújításától épen nem irtóztak. (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1886. márczius 11.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page