Normál kép: nov8_22.jpg   Méret: 770x966 Színmélység: 24bit Felbontás: 600dpi
Nagy kép: nov8_22_nagykep.jpg   Méret: 942x1182 Színmélység: 24bit Felbontás: 600dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: 2000. MAGYAR MILLENNIUM (I.) - BLOKKPÁR
Az első blokk bélyegképeinek motívumai: Szt. István és uralkodásának korát idéző képek, személyek; Szt. László, Aranybulla, Szt. Erzsébet és a tatárjárás, majd Zsigmond korának jellegzetes motívumai, a török hódoltság kora Hunyadi János és Kapisztrán János alakjával. A második blokk Mátyást és korát idézi, majd Kanizsai Dorottya, Zrínyi Miklós és Szigetvár ostroma; Budavár, Győr visszafoglalásának jelenetei és a korhoz kapcsolódó csataképek, személyek (Lorántffy Zsuzsanna és Bethlen Gábor) és városok tűnnek fel. A képsort Pázmány Péter és az egyetemalapítás kora zárja. A blokkok baloldali függőleges szegélyén "Magyar Millennium" felirat olvasható. Ofszetny. 12 F. fog. T.: Svindt Ferenc Névérték: 50,- Ft Á 2000. aug. 18.-2002. dec. 31. P 200 000 fog. blokkpár (Forrás: Magyar Posta- és Illetékbélyeg Katalógus) (Forrás: Magyar Posta- és Illetékbélyeg Katalógus)



Magyarországi Szent Erzsébet (német nyelvterületen gyakorta Türingiai Szent Erzsébet) II. András magyar király és Merániai Gertrúd lánya. (Forrás: Wikipédia)



A tatárjárás az Európa elleni mongol inváziót, ezen belül Magyarország 1241-42-es megszállását jelenti. A mongolok támadása a 13. századi Európa történelmének egyik meghatározó eseménysorozata volt. (Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page