Normál kép: 769_856_pix_Oldal_05_Kep_0001.jpg   Méret: 770x507 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Nagy kép: 769_856_pix_Oldal_05_Kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 1630x1073 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A kir. József-műegyetem uj palotája.

Ismertető szöveg: Már az épület tervének megállapításánál gondoskodva volt róla, hogy azok a termek, melyekben az előadások tartatnak, s a hol mikroszkópiai vagy más finomabb munkálatok teljesíttetnek, az utczai zajnak és mozgásnak kevésbbé kitett helyen, a rajztermek a napnak kevésbbé kitett éjszaki részen helyeztessenek el. És valóban nincs is a muzeum-körutra néző egész fronton több tanterem kettőnél. Valamennyi az épület belsejében van elhelyezve.
A főépület földszintjén és alagsorának egy részében a gépészmérnöki szakosztály van elhelyezve, mint a mely nehéz gépjeivel másutt nem is lett volna czélszerüen elhelyezhető.
A második emelet a mérnököké.
A főépület második, dél felé fekvő udvarán áll egy kis földszintes épület 9 helyiséggel, a mely az állatgyógyintézetből hagyatott fenn és kellően átalakítva, most az állattani szertár és gyűjtemény van benne elhelyezve.
Egészen külön, az Eszterházy-utczára néző épületben van elhelyezve a két fizikai és a két chemiai szertár. (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1883. deczember 2.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page