Normál kép: magyarhadtrtnelm00mill_0417.jpg   Méret: 770x1021 Színmélység: 24bit Felbontás: 72dpi
Nagy kép: magyarhadtrtnelm00mill_0417_nagykep.jpg   Méret: 1562x2071 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: "Zászló, lovassági, hasonló az alább leírthoz, az egyik oldalán azonban felhőkoszorúban aranymezben álló kereszt, e szalagfölirással:
IN - HOC - VINCES. A xviii. századból. A körmendi várkastélyból.
Zászló, két szárnyú, sárga selyemből. Egyik oldalán az osztrák czímer, aranyos lángnyelvektől körülvéve ; másik oldalán a Szűz Mária képe. A széleken két aranyos sávval és igen keskeny rojttal beszegve. A szárnyak csonkák. ...
Zászló, hasonló a 2793. számúhoz, csakhogy ez sokkal jobban meg van rongálva és azzal a különbséggel, hogy ezen a jelmondat második része : QIS CONTRA NOS egyes részei is megvannak. A fraknói várból. ...
Lovas zászló (korneta), virágos, piros damasztselyemből, mind a két oldalán arany rojtokkal.
Hóhérpallos. 83 ctm. hosszú, keresztvasánál 7,5 ctm. szélességben induló és végéig valamivel keskenyül, derékszögben leszelt vég széles, kétélű pengével.
Puska, porosz gyalogsági (négy drb), kovás szerkezet lobbantyúval, hengerded, vastag falu csővel, mely a lőporkamaránál egy bevésett, homorú széles pánttal van ékítve.
Trombita (2 drb), lovassági (Klarin), kétszer hajlított vékonycsövel, fúvó vég nélkül. A hosszú cs hét darabból van összetoldva. "
(Forrás: https://mek.oszk.hu/11800/11889/pdf/11889_2.pdf)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page