Normál kép: 357-404_pix_oldal_09_kep_0001.jpg   Méret: 770x585 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Nagy kép: 357-404_pix_oldal_09_kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 1179x896 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Perui népszokások: A chicha-ital készítése

Ismertető szöveg: "Öreges indiánok és indiánnők körbeülve egy marok csírázni kezdő kukoriczát tesznek szájokba s azon addig kérőznek, míg meglehetősen össze nem rágják; ekkor ismét kezükbe veszik s egy előttük levő bőrdarabra helyezik s miután itt jó halomra szaporodott, innen teszik a fülesztőbe, a hol belőle a spanyol manzanillához átlátszóság és izre nézve sokban hasonló ital készül. A mily különös eljárást használnak italaik készítése körül, épen oly sajátságos vegyitékü készítésételeik is vannak. Acopia városban nevezetes pástétomot készítenek, melyet egy alacsony asztal előtt még alacsonyabb széken ülő asszonyok árulnak. Megéheztem a hosszas utazás alatt mondja Marcoy Pál, egy ottani utazó s éhségem csillapítása végett a porlepte süteményből vettem egy darabot, de már a harmadik falatot nem birtam lenyelni, mert a pastétomból fekete olajgyümölcs, vöröshagyma-szelet, sajtdarabok hullottak ki," (Forrás: Vasárnapi Ujság 1865. 12. évf. 31. sz.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page