Normál kép: 1900bb_Page_187_a.jpg   Méret: 770x507 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 1900bb_Page_187_a_nagykep.jpg   Méret: 1130x745 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Angol setterek.
Az ebkiállításból. - Erdélyi fényképei után.

Ismertető szöveg: Az ebkiállításból. II.
A közelebb rendezett budapesti ebkiállításról közlünk még néhány képet olyan állatokról, melyeknél a fajjelleg kifogástalanul ki van fejlődve, melyek tehát az illető faj mintáiúl szolgálhatnak.
A kiállításon nagy számban voltak képviselve a vizslák különféle alfajaikkal: ír- és angol setterek, pointerek, német vizslák. Szép, okos, tanulékony állatok, nélkülözhetetlenek a vadászat több neménél; ezért értékük is rendszerint nagy s az ügyes, kellőleg kitanított efféle ebekért sokszor meglepőleg magas árakat fizetnek. A külföldön régóta szakszerűen foglalkoznak már ezen nemes állatok tenyésztésével, idomításával; az újabb időkben nálunk is alakultak ilyen tenyészetek; a legismertebbek egyike a Fónagy Józsefé, kinek különösen angol setterei nagy feltűnést keltettek a kiállításon. ... (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1900. junius 3.)



Olyan, mint egy hosszú szőrű pointer. Koponyája kissé domború. Szeme barna. Füle a fejéhez simulva lelóg. Háta rövid, egyenes, feszes, ágyéka erős. Végtagjai egyenesek, párhuzamosak. Farkát kissé hajlottan tartja. Szőrzete közepesen hosszú, selymes, a fején, a végtagok elülső felületén rövid, a lábak hátulsó részén és a farkon hosszú zászlót alkot. Színe leggyakrabban fehér alapon fekete és/vagy sárgásbarna foltos, ill. pettyes. (Forrás: kutya-tar.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page