Normál kép: 1900bb_Page_115_a.jpg   Méret: 485x1300 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: Snyman tábornok.
Boer vezérek.

Ismertető szöveg: ...bemutatjuk még az újabban gyakran emlegetett Snyman tábornok arczképét is, a ki rendkívüli erélylyel ostromolja Mafekinget, miközben már több ízben győzedelmesen visszaverte az ostromlott város felmentésére törekvő angol csapatokat. (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1900. április 8.)



A Búr háborúk (Afrikaans nyelven: Vryheidsoorloeë [szabadság háborúk]) a mai Dél-afrikai Köztársaság területén lezajlott konfliktusok voltak, amelyben az Egyesült Királyság állt szemben az Oranje Szabadállammal és a Transvaal Köztársasággal (utóbbi hivatalosan Dél-afrikai Köztársaság, ami nem tévesztendő össze a mai állammal). ... (Forrás: Wikipédia)



Jacobus Philippus Snyman [Kootjie] tábornok (1838-1925), Transvaal Marico nevű körzetében gazdálkodott farmerként, majd részt vett az angol-búr háborúban. A háború kezdetén a Zeerust búr csapatot vezette a nyugati fronton, majd Rustenburg és Marico polgáraiból verbuvált különítmény tábornoka lett, és átvette Mafeking város ostromát Piet Cronje tábornoktól 1899-ben egészen 1900 májusáig. (Forrás: geni.com)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page