Normál kép: 1900bb_Page_070_d.jpg   Méret: 770x1109 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 1900bb_Page_070_d_nagykep.jpg   Méret: 1394x2009 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Mária Valéria főherczegnő és férje, Ferencz Szalvator főherczeg látogatása az Iparművészeti Múzeumban, február 25-én.
Weinwurm Antal fényképe.

Ismertető szöveg: A párisi világkiállítás magyar tárgyainak próbakiállítása az Iparművészeti Múzeumban.
... A kiállítást február 20-án Hegedűs Sándor kereskedelemügyi miniszter, mint a párisi kiállítás magyar osztályának elnöke nyitotta meg. ...
Február 25-én, a kiállítás utolsó napján délután Ferencz Szalvator főherezeg és Mária Valéria főherczegnő is megtekintették a kiállítást. Egyik képünk a bejárat sátra alatt a két fejedelmi vendéget, továbbá Hegedűs minisztert, Csergheő államtitkárt s a kisérő urakat tünteti föl. (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1900. márczius 4.)



A húsvétkor megnyíló párisi világkiállításon a magyar történelmi osztály díszterme a huszárság múltjának van szentelve, a hol mint azt már e lapokban is megírtuk, nemcsak a magyar huszárság történelmi fejlődése lesz bemutatva, hanem egyúttal az a leszármazás is, a mint a külföld különböző huszársága a miénkből kifejlődött és megalakúlt.
Mielőtt a huszárterem berendezése Párisba szállíttatnék, hogy Ő Felsége a király és az érdeklődő nagyközönség is megtekinthesse, a kiállítás kormánybiztossága pár napra az egész anyagot kiállította az Iparművészeti Múzeumben. E kiállítás kétségtelenül egyike a legszebb és legtanúlságosabb történelmi kiállításoknak. (Forrás: huszadikszazad.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page