Normál kép: 1895_Oldal_374_a.jpg   Méret: 770x548 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Nagy kép: 1895_Oldal_374_a_nagykep.jpg   Méret: 1691x1204 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Az erdészeti egyesület közgyűlése Beszterczebányán. - Báró Bánffy miniszterelnök fogadtatása a pályaudvaron.
Fénykép után.

Ismertető szöveg: A folyó évi közgyűlés Beszterczebányán és vidékén folyt le, azon a vidéken, a hol kivételképen ősrégi időkbe nyúlik vissza a rendszeres erdőgazdálkodás, mint a még régibb bányamívelés testvére.
Szliácson volt a találkozó. Budapesten alig 14-15 erdőtiszttől kisérve szállott Bedő Albert államtitkár a vonatra, de már a fürdő állomásán 70-80 főre felszaporodott csapattól környezve fogadta a küldöttség üdvözlő szavait. Az évad végének csendjét egész napra megzavarta itt az ország minden részéről összesereglett erdészek kedélyes találkozása. Másnap alig pirkadt fel a reggel, éles fütytyel megindult az itt összesereglett erdészek külön vonata, hogy Beszterczebányára robogjon velök.
Ott már várt ránk a város küldöttsége, szíves üdvözléssel fogadta a másfélszáz főre menő vendégsereg élén az egyesület első alelnökét, a magyar erdészek vezérférfiát, Bedő Albert földmívelésügyi államtitkárt. Azután együtt vártuk s közös lelkesedéssel fogadtuk báró Bánffy Dezső miniszterelnököt, a közgyűlés ez idei helyettes elnökét, az egyesület buzgó támogatóját. ... (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1895. szeptember 29.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page