Normál kép: 1895_Oldal_330_a_001resz.jpg   Méret: 770x507 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Nagy kép: 1895_Oldal_330_a_001resz_nagykep.jpg   Méret: 3826x2522 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: Az ezredéves kiállítás madártávlatból.
A kik figyelemmel kisérik az ezredéves kiállítás fejleményeit, ma már madártávlatból láthatják annak arányait. Segítségükre jön a művész, a ki a tényleges adatok alapján megszerkesztette a madártávlati képet, melynek gondos tanulmányozása már most is várakozással és jogosult reményekkel tölti el azokat, a kik ezredéves létünk e tükörképében a fejlődő magyar állam dicsőségét látják megcsillanni. Nagy nemzeti ünnepünknek ez a kiállítás lesz a központja. A mit könyvek és leírások nem tesznek kézzelfoghatóvá, azt demonstrálni fogja a kiállítás, melynek közvetve vagy közvetlenül részese lesz az egész ország s mely már most méltán kelti föl a bel- és külföld rokonszenves érdeklődését.
...
Ma két képben mutatjuk be a kiállítást; a madártávlati kép némi fogalmat nyujt arról, milyen lesz az a kis város, mely a kiállítás szintere; a másik kép, a kiállítás helyszinrajza az előbbinek kulcsa és pontos kalauz gyanánt szolgál már ma azok számára, a kik a kiállítás területén tájékozást és eligazodást keresnek.
E két egymást kiegészítő képből már most tájékozást meríthetünk arra nézve, hogy mi lesz az ezredéves országos kiállításban s milyen lesz e kiállítás kivül és belül. Mert a beavatottak immár nemcsak a kiállítás épületeinek körvonalait, tehát nemcsak a kiállítás keretét ismerik, hanem tudomással birnak arról a tartalomról is, mely a köz- és magánépületeket érdekessé, változatossá és figyelemre méltóvá fogja tenni. ... (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1895. augusztus 25.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page