Normál kép: 1895_Oldal_213_b.jpg   Méret: 653x983 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: Meglehetősen meg voltak lepetve, mikor látták, hogy két idegen jön ki a házból.

Ismertető szöveg: "...Mikor az ember egy jó, de kissé hóbortos nagybácsitól függ, az ember semmi felől sem lehet bizonyos mindaddig, míg nincs kimondva a hagyományos és törvényszerű "igen" az illetékes polgári hatóság színe előtt.
Juhel és Énogate a jövőjükről beszélgettek ma reggel is, mikor a sétájukról visszatértek.
Meglehetősen meg voltak lepetve, mikor látták, hogy két idegen jön ki a házból és dühös taglejtésekkel távozik. Mit kereshetett ez a két ember Antifer mesternél? Juhelnek azt súgta az előérzete, hogy valamely rendkívüli dolognak kellett történni.
Ez a sejtelem bizonyossággá is vált, mikor a fiatal pár meghallotta az emeleten uralkodó zajt és a rögtönzött dalt, a melynek refrainje elhallatszott a bástyákig.
Vajjon megtébolyodott-e a nagybátyjuk? Vajjon a hosszúsági fok rögeszméje megzavarta-e az elméjét? Vagy talán, ha nem is a nagyzás, legalább is a gazdagság hóbortja vett erőt rajta?
- Mi baj van, nagynéném? - kérdé Juhel Nanontól.
- A nagybátyátok tánczol, gyermekeim. ..." (Antifer mester csodálatos kalandjai. Verne Gyula legújabb regénye. Fordította Huszár Imre.) (Forrás: Vasárnapi Ujság Regénytára Melléklet, 1895.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page