Normál kép: 1895_Oldal_207_a.jpg   Méret: 649x988 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: Akárhány köszöntést nem viszonzott.

Ismertető szöveg: "Február 9-én Antifer mester, villásreggelije után, a mely alatt a száját sem nyitotta föl, hanem az evés és ivás czéljából, elindult rendes sétájára, a mely Diogenes sétájához hasonlított, mikor elment embert keresni. Ha Antifer Péter nem vitt is lámpát magával, mint az ó-kor nevezett nagy bölcse, volt a helyett egy pár jó éles szeme, a melyekkel bizonyára meg fogja ismerni azt, a kit oly türelmetlenül várt.
Végig ment a város szűk és homályos utczáin, le a rakpartra, jobbra és balra, előre és hátra tekintgetve és e közben erősen pöfékelt a pipájából. Itt-ott köszöntötték is az emberek, mert a mi derék tengerészünk egyike volt Saint-Malo város köztiszteletben és közbecsülésben álló notabilitásainak.
Akárhány köszöntést nem viszonzott, sőt észre se vette, hogy őt illették. Ez is a rögeszme s a vele járó szórakozottság következménye volt. ..." (Antifer mester csodálatos kalandjai. Verne Gyula legújabb regénye. Fordította Huszár Imre.) (Forrás: Vasárnapi Ujság Regénytára Melléklet, 1895.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page