Normál kép: 1895_Oldal_082_b.jpg   Méret: 670x1005 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: Menyasszonyi ruha.

Ismertető szöveg: Párisi divatlevél.
Páris, márczius 5.
A farsang elmultával kezdődő tavaszi évad fejlődését a zordon időjárás teljesen visszaszorította. Tavaszias öltönyökről, kabátkákról, kalapokról vagy épen napernyőkről csak a műtermek vezetői elmélkednek, tényleg pedig legfeljebb a Riviéra valamely pontján akadhatunk oly hölgyekre, kik bundáikat a déli órákban nélkülözhetik.
...
Ezuttal két képet küldök. Az egyik tavaszi kalapot mutat. ...
A mennyasszonyi öltözetet ábrázoló képből azon örvendetes változást láthatod, mely Londonból, még pedig a walesi herczegné kezdeményezése folytán, most már itt útat tört.
A félhosszú uszályos fehér-gyöngy színű atlasz ruha újjai, a könyökön jóval feljebb csekély bőséget mutatnak. Három fehér csokor a deréktől a szoknya aljáig képezi az egyszerű, de azért izléses menyasszonyi öltöny egyedüli diszítését. A balvállról a mellig érő brüsszeli csipke fichu-n szintén narancs virággal diszített csokrot látunk. Egyebekben a szűk újj végét csipke-betétek képezik. A brüsszeli csipke­fátyol nem takarja el az arczot, hanem a fejdiszt képező narancsvirág félkoszorúba tüzetik, honnan az uszály széléig ér. (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1895. márczius 10.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page