Normál kép: 52562702.jpg   Méret: 770x578 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 52562702_nagykep.jpg   Méret: 2660x2000 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: Három épület páratlan összeolvadásából jött létre Székesfehérvár talán leggyönyörűbb építészeti alkotása, a Hiemer-Font-Caraffa épületegyüttes. A Hiemer-ház a város történetéről mesél nekünk: egyedülálló középkori értékeken, barokk, rokokó építészeti emlékeken és modern kori megoldásokon keresztül megelevenednek Fehérvár évszázadai.
A város szívében található épületegyüttes lassan igazi drágakővé válik, hiszen az elmúlt három évben a Hiemer-ház kétharmada nyerte vissza évszázados szépségét, hajdani pompáját. A 2006-ban európai uniós forrásokból felújított első, Városház térre néző ütem után most Norvégia támogatásával valósulhatott meg a második, "legizgalmasabb", legtöbb műemléki kincset rejtő ütem rekonstrukciója.
A felújítással a Hiemer-ház végérvényesen, visszavonhatatlanul felébredt tizenöt éves Csipkerózsika-álmából, s legszebb arcát mutatja meg a székesfehérváriaknak és ország-világnak. Aki betér ide, egyből elvész a szépségek labirintusában: a barokk stukkók, és a restaurátorok által meglelt falfreskók tökéletes egységet alkotnak a középkori falak és helyiségek puritánságával.
A Hiemer-ház nemcsak műemléki értékeivel, hanem hasznos funkcióival is kívánja szolgálni a városi polgárok közösségét, és minden ide látogatót. Az barokk hangulatú házasságkötő- és rendezvényterem, a középkori pincében elhelyezett ifjúsági klub, a földszinti kiállító- és vendéglátó termek egyedülállóan gyönyörű és különleges helyszínt biztosítanak közösségi rendezvényekhez. (Forrás: hiemerhaz.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page