Normál kép: 42174496.jpg   Méret: 770x577 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 42174496_nagykep.jpg   Méret: 3264x2448 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: Ez a barlang egy biblikus zarándokút, a Jézus-ösvénye egyik állomása, szent helye. "Ez a 13 km-es zarándokút 4 települést érint, és halad keresztül rajtuk. Ez a négy település Kolontár, ahol a betlehemi barlang található, ami Jézus születésének helye. Kolontár és Devecser között Mária kútját tekinthetjük meg. A következő állomás Devecserben a Lelki Egészség Szolgálatnál a Jézus gyógyításairól szóló kiállítás, majd Jézus nyilvános működése a Családok házában, szintén kiállítás formájában, és a názáreti ház a papkertben, ahol Jézus a csendes éveit töltötte szüleivel. A következő település Borszörcsök, ahol a kálvária kápolna és fából faragott stációk tekinthetők meg. Elindulva a Somló hegyre 4 szoborcsoport vezet bennünket az öröm útján, és felérve a hegytetőre a "Jézus él!" táblát láthatjuk, majd a nagykeresztet és Szent István szobrát." (Forrás: jezusosveny.hu)



Juliusz Janusz pápai nuncius megszentelte (2008) október 5-én a Biblia éve alkalmából elkészült 12 kilométeres "Jézus-ösvényt", amely a Kolontáron felépített eredeti méretű betlehemi barlangtól a Somló tetején lévő "mennyországig" vezet.
A zarándok- és hittanösvény további állomásai a szintén korhűen megépített názáreti ház, benne ácsműhellyel, a lelki gyógyító központ és a biblikus kiállítás három devecseri helyszínen, a keresztút Borszörcsökön és a feltámadt Jézus találkozásait megörökítő szoborcsoportokkal benépesített öröm útja a hegy oldalában, amely felvezet hazánk egyik legszebb pontjára, a Somló tetejére.
A betlehemi barlang előtt Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök, a gyógyító központnál Dalma asszony köszöntő szavait hallgathatta meg a hívők közelből és távolból érkező, nagyszámú serege. Az avatás a pápai nuncius ünnepi szentmiséjével kezdődött, a szentbeszédet Tarjányi Béla biblikus professzor, a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat vezetője mondta. A felemelő ünnepség a devecseri Papkertben, a názáreti ház közelében elfogyasztott bibliai lakomával (lencsefőzelék, báránysült, somlói bor) zárult. A kezdeményezés és a megvalósítás Mód Miklós devecseri plébános érdeme. (Forrás: uj.katolikus.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page