Normál kép: 43304815.jpg   Méret: 770x577 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 43304815_nagykep.jpg   Méret: 3072x2304 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: A japán juhar (Acer palmatum), más néven ujjas juhar, vagy legyezőlevelű juhar a juhar (Acer) nemzetségbe tartozó, Japánban, Koreában és Kínában őshonos fa- vagy cserjefaj. Különleges külleme miatt igen kedvelt dísznövény. Igen sok változata létezik, akadnak köztük világossárga, halványzöld, bordó szélű, de teljesen sötét bordó levelűek is. Bonszaiként is gyakran nevelik. A japánkert egyik meghatározó növényfaja. A színes lombú fajtái nagyon jól felhasználhatók zöld lombú fákkal kontraszt képzésére. (Forrás: Wikipédia)A Japánkert
A mesebeli, romantikus hangulatú margitszigeti Japánkert, mely az esküvői fotózásoknak is kedvelt helyszíne, a sziget északi végében található.
A terület az ország egyik leghíresebb keleti jellegű parkja, mely annak köszönheti létét, hogy 1882-ben a sziget főkertészévé Magyar Györgyöt nevezték ki, aki amellett, hogy 1400 fajta rózsát termesztett itt 16 ezer példányban, japánkertet is létesített a Margitszigeten. A több száz éves fákkal és örökzöldekkel szegélyezett kert különleges növényei mellett mesterséges tórendszeréről híres, melyek kisebb tavait csatornákkal kötötték össze.
Az aranyhalakkal és tavirózsákkal színesebbé tett kertet a kis teknősök figyelő szemei által kísérve, keskeny ösvényeken szelheted át. Bár a kert az idők során veszített egykori fényéből, még mindig a sziget egyik legkülönlegesebb pontjának számít, nem véletlen, hogy újabban színházi előadások színhelyéül is szolgál. A Thália Színház Tollfosztás című darabját például a színészek a tavon ringatózó csónakban ülve adják elő. (Forrás: femina.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page