Normál kép:    Méret: x Színmélység: Felbontás: ismeretlen
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: Nyirád mellett kaptam lencsevégre

Ismertető szöveg: A bíborhere egyéves áttelelő, pillangósvirágú szálas takarmánynövény, amely csapadékosabb viszonyok között olyan talajokon is termeszthető, ahol a lucerna és a vöröshere már nem díszlik. A bíborhere gyors fejlődésű, rövid tenyészidejű növény, kora tavasszal kaszálható, ezért utána még másodnövények is termeszthetők. A többi pillangósokhoz hasonlóan kiváló talajjavító növény, amely zöldtrágyázásra is felhasználható.
A bíborheréből - a növény szőrözöttsége miatt - jó minőségű széna nem készíthető, ezért csak magtermesztésre és zöldtakarmányozás céljára termesztjük. Zöldtakarmányként minden állat szívesen fogyasztja.
Nagyobbrészt magtermesztés céljára termesztjük. Magja keresett exportcikk.
(Forrás: http://www.pkkft.axelero.net/nvt/cikkek/bojszaattila05.htm)



Csapadékos fekvésű talaj áttelelő korai zöldtakarmány és zöldtrágya növénye. A biológiai talajjavítás és a talaj termőképességének szinten tartásában is jelentős a szerepe. Gyökérzete 40-50 cm mélységig hatol le a talajba, ezt a felső réteget gazdagon behálózza. A légköri nitrogén megkötése révén a bíborhere növeli a talaj nitrogén készletét. Kiváló mézelő növény. (Forrás: kolibrikerteszet.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page